Menukaart
Voorgerechten
Filet Americain van huisgerookte zalm
kwartelei - crème van mierikswortel
Duo van gerookte runderlende - steak tartaar
kwartelei - truffelcrème
Wildpalet van wildzwijn
huisgemaakte wildzwijnpaté - gedroogde wildzwijnham - wildzwijncoppa - herfst paddenstoelenkroketje - uiencompote
Vispalet
huisgerookte zalm - cocktailtje van Hollandse garnalen - gerookte paling
Proeverij van gevogelte
gerookte filet van wilde gans - terrine van eendenlever, rilette & gerookte eendenborst - rouleau van parelhoen - gekaramelliseerde eendenlever
Soepen
Lichtgebonden grove mosterdsoep
met spekjes, croutons, bosui en room
Krachtige gevogeltebouillon
tuinkruidenflensjes - bosui - kip
Romige bospaddenstoelensoep
Hoofdgerechten Vlees
Rosé gebraden varkenshaas
brie - gedroogde pancetta - romige saus van bosui en salie
Trio van gevogelte
maishoen - lauwwarme gerookte eendenborst - gekaramelliseerde eendenlever - saus van witte wijn en abrikoos
Joviander Ribeye (+- 275 gram)
beurre café de Paris
Duo van Wildzwijn
wildzwijnfilet - stoofpotje van wildzwijn - rodewijn-sjalottensaus
Hertenbiefstuk
herfstkroketje - saus van rode wijn en bospaddenstoelen
Tournedos - Pul uit Uruguay (Hereford scharrelrund)
milde saus van peper en rode Port
Hoofdgerechten Vis
Duo van tongscharfilet & zalmfilet
tuinkruiden beurre blanc
Snoekbaarsfilet (IJsselmeer)
oesterzwam - Hollandse garnalen - beurre blanc
Zeebaarsfilet
gamba's - coquilles - schaaldierenjus
Vis van de dag
Vegetarische gerechten
Voorgerecht: Franse uiensoep
crouton van oude kaas
Voorgerecht: Tompouce van geitenkaas
krokant filodeeg - frisse salade met o.a. vijg - appel - walnoot - honing
Hoofdgerecht: Risotto met bospaddenstoelen
groene asperges - Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht: Vegetarsiche proeverij
proeverij van diverse vegetarische lekkernijen
Voor kinderen
Kopje soep of een vers fruitcocktail
Poffertjes met poedersuiker en roomboter
Frikadel of kroket
met friet, appelmoes en mayonaise
Spaghetti Bolognese
Kinderspies
met friet, appelmoes en mayonaise
Naturel gebakken witvis
met friet, appelmoes en mayonaise
Naturel gebakken kinderschnitzel
met friet, appelmoes en mayonaise
Kindermenu
Vers fruitcocktail of een kopje soep *** Kinderspies: kipnugget, stukje frikadel en gehaktballetje Of naturel gebakken witvis met friet en appelcompote *** Kinderijsje met verrassing
Menusuggesties
Menu van 't Bret
t Oelnbret heeft een wekelijks wisselend drie-gangenmenu waarbij u kunt kiezen tussen vis of vlees bij het hoofdgerecht (zie krijtbord)
4-gangen Culinair Verrassingsmenu
Het 4- gangen diner waarbij u zich laat verrassen door onze keukenbrigade. Het menu bestaat uit een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Eventuele wensen kunt u kenbaar maken. De culinaire verrassing kunt u bestellen tot 20.00 uur
Nagerechten
Drentse Zuinigheid
verse fruit - een bol vanille ijs en slagroom
Crème Brûlée
crème brûlée - crème brûlée ijs - crème brûlée taartje - bavarois - slagroom
Herfstdessert
caramelbavarois - notenparfait - meringue - amandelkrokantje - walnoot ijs - Frangelicoroom
Chocolade
warm lopend chocoladetaartje - mousse van advocaat - witte chocolade ijs
Kaasplankje
5 soorten harde en zachte kazen - kletzenbrood - gerookte amandelen - druiven - appelstroop